Leírás és Paraméterek
Szeretsz édességeket készíteni, és örömmel leped meg barátaidat saját sütijeiddel?
Talán már találkoztál ezzel a kívül ropogós, belül omlós finomsággal?
Hozd el a francia konyha varázsát otthonodba! Ezzel a szilikon formával tökéletes Canelé-t készíthetsz!
Nem hiányozhat a konyhádból, ha rajongsz a francia konyháért és a süteményekért!
Próbáld ki ezt a receptet, hogy azonnal használhasd a formát:
Hozzávalók: (8-10 darab készül belőle)
5 dl zsírdús tej
6 dkg hideg vaj
10 dkg liszt
22 dkg cukor
4 tojássárgája
3-4 evőkanál barnarum
1 vaníliarúd
csipet só
a formák kikenéséhez:
1 evőkanál lágy vaj
1 evőkanál méz
Elkészítés:
A vaníliarudat vágjuk fel, és a kikapart magokkal együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon melegítsük fel, és tartsuk melegen 5-6 percig, de ne forraljuk. Vegyük le a tűzről, távolítsuk el a vaníliarudat, majd keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kicsit hűlni.
A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, hogy a canelé külseje szép barnára süljön. A franciák régen olaj és méhviasz keverékét használták, de manapság a vaj is tökéletes.
A kikent formákat helyezzük 15 percre a fagyasztóba.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A rumos-vaníliás keveréket öntsük a formákba – hagyjunk fél centit a peremig –, majd süssük 65-70 percig. Még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hogy hűljön. Bár égettnek tűnhet, ez az igazi.
Még langyosan, kézzel fogyasszuk, café au lait kíséretében.
A termék tulajdonságai:
Anyaga: Szilikon
Mérete: 29,5x17,5x5 cm
Mit rejt a termék doboza?
1 db Canelé forma (szilikon)